Om Oss

Photographer Roger M Persson

MIN LILLA BERÄTTELSE

MITT LIV SOM FOTOGRAF & ÄVENTYRARE

 

Jag växte upp med en far som var fotograf och filmare. Så i hela mitt liv har film och foto legat varmt åt häjrtat. En vårdag 1999 beslöt jag mej att starta eget. Att öppna en fotostudio hade varit min dröm länge. Så jag har efter 1999 haft fotostudio på tre olika ställen i Hudiksvall. Men för cirka tio år sedan började porträttfoto i studio att minska kraftigt för kunden. Detta gällde över hela landet och varannan fotostudio i Stockholm fick lägga ner under 2000-talet. Detta var när den digitala systemkameran och pocketkameran började att slå igenom kraftigt. Många kände sig nöjda med bilderna de själv fotade och barnfoto och porträtt började bli en allt mer onödig utgift för många. Det tråkiga är att man inte ser fotografens roll som en konstnärligt yrke. För det spelar ingen roll hur bra bil man än har om man inte kan köra den. Hypotetsiskt menat. Fast idag har även lekmannen blivit allt bättre på att fota och många anlitar någon i släkten att fota bröllopet eller barnbilderna. Någon på företaget kanske är duktig att fota och så köper man in en kamera till henne/honom att utföra den uppgiften. Det är jätteroligt att fotografering har blivit så populärt hos gemeneman. Men det blir dock en stor skillnad att anlita en professionell fotograf som arbetar med detta hela dagarna och när det kommer till film, är det svårare att bemästra den tekniken som lekman. Ljus, ljud, bild och redigering är ingenting man lär sig över en dag. Så min stora erfarnehet inom stillbildsfoto har jag väldigt stor nytta av idag i mina filmer. Att kunna hitta de där härliga och tilltalande scenerna på ett fotografiskt och konstnärligt sätt.

 

ÄVENTYRAREN

Jag har alltid älskat äventyr och resa. Här finner jag min inspiration i mitt jobb som fotograf/filmare. Jag tar även på mig uppdrag utomlands på mina resor. Klicka här för att komma till mitt äventyrs galleri

ROGER M PERSSON

photographer

BEST BUY

GET THE BEST DEAL HERE

 

Nam ut liberod tortor pulvinar vehicula. Vivamus pellentesque justo pellentesque nunc quis ante dapibus, rhoncus nibh lacus fringilla ullam lacus quam, vehicula iaculis just.

COLLECTION

VIEW THE LATEST DESIGNS IN OUR STORE

 

Donec vehicula orci nec ligula congue fermentum. Sed iaculis, est tincidunt pell dentesque prets dfium, turpis arcu sus cipit dui, vel ultrices eros urna nec sem pellentesque quis nunc.

 

photographer Roger M Persson